SHPËRNDAJE

Internet.org fisnikërisht po përpiqet për të sjellë qasjen në internet për dy të tretat e planetit që ende nuk kanë qasje. Jo nëpërmes Router-ve apo fibrës-optike, por Facebook është ngjitur në qiell për të ndihmuar ketë.

Kompania Facebook ka konfirmuar se thashethemet, për inxhinierë që po mendojnë për të mundësuar rrjetin Wi-Fi nëpërmes avionëve me telekomandë, janë realitet. Ky njoftim ka ardhur nga Internet.org, organizatë kjo e drejtuar nga kompani të mëdha të teknologjisë si Nokia, Qualcomm, Samsung dhe natyrisht Facebook.

Avionët me telekomandë pritet të ndihmojnë qasjen në internet për rajonet më të largëta të planetit, dhe do të jenë një ndihmë për të bashkuar lidhjen me 2 miliardë përdorues tjerë që aktualisht janë të lidhur me internet.

Facebook Avionet fluturues

Sipas njoftimit, avionët nga Facebook do të fluturojnë në mënyrë autonome në periudha kohore dhe në lartësi deri në 65.000 metra. Për linjat ajrore të zakonshme që fluturojnë në lartësi rreth 30.000 metra, këta avionë nuk do të jenë një rrezik për avionët e mëdhenj Boeing .

Ky është një projekt shumë i madh dhe një detyrë e vështirë për tu arritur. Kush nga kompanitë do ta pranoj ofertën e këtij projekti kur dihet së sa mund të kushtoj dhe sa do ta ketë çmimin për përdoruesit, a do të pranohet ai çmim?

Vitin e kaluar ne kemi parë një projekt të ngjashëm nga Google të quajtur Loon, të cilët testonin po të njëjtën gjë me balona në hapësirë në përpjekje për të lidhur pjesën tjetër me internet. /ameble

SHPËRNDAJE