SHPËRNDAJE

Në shumicën e formave që mbushim gjatë regjistrimit, opsionet kur është fjala për gjininë zgjedhjen e kemi në mes mashkullit e femrës. Por çfarë do të caktoj një person transgjinor? Si do të plotësoj këtë fushë? Lajmi është se Facebook ka vendosur të përfshijë edhe shumë lloje të identiteteve gjinore që sipas raportuesve të ReadWrite, kanë arritur të identifikojë deri në 56 identitete të ndryshme gjinore që mund të ofrohen për të identifikuar personalitetin e tyre gjinor në Facebook.

Facebook gjinia

Në njoftimin zyrtar të Facebook-ut thuhet, “Ne kemi bashkëpunuar me rrjetin tonë përkrahës, dhe grupin e organizatave kryesore të avokimit LGBT, për të ofruar një listë të gjerë të identiteteve gjinore që shumë njerëz përdorin për të përshkruar veten. Për më tepër, përdoruesit që tani zgjedhin gjininë do të ketë mundësinë për të zgjedhur si gjini edhe opsione tjera. Ata gjithashtu kanë deklaruar se ky opsion i ri mund të jetë edhe i fshehur.

Lista e identiteteve të futura nga Facebook duket të jetë e gjatë, disa nga ato janë publikuar nga uebfaqja ReadWrite. /ameble

SHPËRNDAJE