Facebook ka njoftuar se janë, para së gjithash, duke përmirësuar mënyren për mbrojtjen e privatësisë në rrjetin social të tyre. Kjo përfshin ” Privacy Shortcuts” që u jap mundësinë të ndryshoni të gjitha kufizimet për grupet e njerëzve te caktuar. Me pak fjalë, kjo do të thotë se nga tani do të jetë një link-buton që në mënyra të ndryshme të bllokoni një apo te gjithë njerëzit qe keni.

Me ketë ndryshim ka shkurtuar të gjitha opsionet ne një meny treshe, që e bën atë të thjeshtë për të kuptuar të gjithë se “kush mund ti shoh gjëra e mia” (Who can see my stuff), tjetra është “Kush mund të me kontaktoj mua” (Who can contact me) si dhe “Si mund ta ndalojë dikë që me mërzit mua” (How do I stop someone from bothering me).

Ky grup i lidhjeve si duket është projektuar për të ndihmuar në zbutjen e disa prej mendimeve dhe streseve të njerëzve që kishin nga menyja e komplikuar që ishte deri me tani. Të disa llogari (accounts) ende nuk është bërë përditësimi. Facebook gjithashtu ka informuar për ndryshime tjera që do të bëhen ditët dhe muajt e ardhshëm.|ameble| [divider top=”0″]