SHPËRNDAJE

Me 4 Shkurt të viti 2004, ish-studenti i Universitetit Harvard, Mark Zuckenberg dhe katër shokët e tij, Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz dhe Chris Hughes, krijuan një rrjet i dedikuar për studentët e këtij Universiteti me qëllim të komunikimit dhe shkëmbimit të informatave.

Anëtarësimi në këtë rrjet fillimisht ishte i kufizuar nga themeluesit, dhe shërbente vetëm për studentët e Harvardit, por më pastaj ai u zgjerua në kolegje të tjera në zonën e Bostonit dhe Universitetin e Stanfordit.

Nga një rrjeti studentor, askush nuk mendonte se do të bëhet një platformë Interneti që është sot i cilli për 8 vite, ose më saktësisht për 105 muaj arriti një numër prej 1 miliard përdorues. |ameble| [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE