SHPËRNDAJE

Çfarë ndodh nëse ne teknologji na jepet mundësia për të parë vendndodhjen e skenave të krimit më të fundit përmes një harte, në vendin ku jetojmë? Kjo me siguri se do të ishte lehtë për policinë ta luftojnë krimin, FBI është ajo qe ka menduar në lidhje me ketë qe një kohë të gjatë. Në fakt, ajo tani ka hap online një uebfaqe të ri që u tregon vizitorëve vendndodhjen e incidenteve deri në nivelin e rrugës. FBI bashkë me Google ka hapur ketë shërbim të fuqishëm nëpërmes hartave të Google-it (Google Maps). Momentalisht sjell të dhëna vetëm për shtete të SHBA-së, nuk ka informata nëse do të zgjerohet.

Kjo uebfaqe shfaq gjithashtu fotografin e personit “kërkues” të dyshuar të plotë me përshkrimet e tyre fizike, dhe përdoruesit mund të shohin vendet, nofken e një vjedhësi të paidentifikuar, armët e përdorura, si dhe të dhëna të tjera.

Në një deklaratë, FBI tha se kjo uebfaqe e re ka për qëllim të mbrojë qytetarët nga dhuna me armë, jo vetëm humbje për financiare. Uebfaqen e internetit mund ta shikoni këtu. |ameble| [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE