SHPËRNDAJE

Teknologjia Micron dhe Intel janë duke punuar në një memori të gjeneratës së re që nga 2012. Ajo quhet 3D XPoint, dhe ka nje shpejtësi të padiskutueshme. Kjo mund të krahasohet edhe me një RAM, por 3D XPoint nuk I humb të dhënat kur fiket, sikurse RAM memoriet. Është shumë më e shtrejtë sesa teknologjia paraprake por normalisht edhe shumë më e shpejtë. 

Tani gjiganti Intel ka filluar shitjen e produkteve me Teknologjinë e re; Intel Optana SSD DC P4800X me 375 GB memorie me qmim 1520$. 
 
Pra 3D XPoint është mbreti I ri I memorieve dhe më I mirë në të gjitha aspektet

SHPËRNDAJE