SHPËRNDAJE

Gjirafa.com, makina e parë kërkimore shqip, për të gjithë të interesuarit e DOKUFEST 2014, ofron orarin e filmave, lajmet si dhe postimet nga mediat sociale që kanë të bëjnë me dokufest 2014, nëpermes faqes www.gjirafa.com/doku, si dhe DokuKam, live kamerën nga qendra e DokuFest ne Prizren.

Për të parë orarin e filmave te DokuFest mjafton të shkoni ne gjirafa.com/doku, nuk është e domosdoshme të jeni te regjistruar, kjo faqe thjeshtë është e hapur për të gjithë, ndërsa për përdoruesit qe kanë regjistrim, orarin mund ta gjejnë duke kërkuar me fjalët kyçe “dokufest” apo “doku”. Kjo faqe duket sikurse në pamjen vijuese.

Gjirafa dokufest

Përveq versionit për desktop, faqja është e dizajnuar edhe për versionin mobil, ku në orar janë të shfaqur filmat sipas orës dhe kinemasë. Kjo pamje duket si vijon:

Gjirafa dokufest1

Për të parë grupin e filmave që do të shfaqen brenda një periudhe të caktuar kohore, p.sh. brenda një orë, ju duhet te kaloni miun kompjuterik në pjesën ku janë shfaqur filmat, me ç’rast zmadhohet pamja duke shfaqur listën e filmave, ndërsa kur klikon në njërin prej filmave, atëherë hapet dritarja ku tregohen te gjitha informatat kryesore të atij filmi, kjo është ilustruar në pamjen vijuese.

Gjirafa dokufest2

Përheq orarit te filmave, dhe lajmeve në lidhje me dokufest, përdoruesit do të kenë mundësi të përcjellin postimet nga mediat sociale në lidhje me DokuFest, si Tweeter apo Instagram.

Gjirafa dokufest3

E fundit por jo me pak e rëndësishme është edhe DokuKam, kamera e cila ju përcjellë atmosferën drejtpërdrejt nga qendra e DokuFest ne Prizren./ www.gjirafa.com /ameble.com

DokuKam

 

 

SHPËRNDAJE