SHPËRNDAJE

GmailGmail ka sjellë si opsion ndryshimin e dokumenteve të Microsoft Office-it, duke i dhënë përdoruesve të Gmail-it mundësi për të hapur dhe edituar file-at si Word, Excel dhe Powerpoint brenda shfletuesit të tyre Chrome me vetëm një klik.

“Ne si përdorues të dokumenteve, e kuptojmë se nganjëherë vërtet është e nevojshme të punojnë drejtpërdrejt në file, kështu që për ketë arsye kemi bërë ketë përditësim për ju,” ka shpjeguar udhëheqësi i Google-it në një post të tij në Google+. “Tani është edhe më e lehtë për ju për të edituar file-a të Office-it ku shpesh ju vijnë të bashkangjitur në një email.”

Ja se si funksionon: kur pranoni një Word, Excel apo Powerpoint të bashkëngjitur me email, ju duhet të klikonin në butonin “edit”, dhe dokumenti juaj automatikisht do të konvertohet dhe hapet brenda Google Docs, Google Sheets apo Google Slides. Kur të përfundoni ndryshimin, ju thjesht mund ta ruani atë, eksportoni ose edhe dërgoni nëpërmes email-it.

Nëse nuk doni ta ndryshoni formatin e dokumentit që keni hapur, atëherë Google ju rekomandon të instaloni një program të vogël shtesë (extension) për editim (Office Editing) për Google Chrome, i cili ju mundëson që dokumentet e hapura të Office-it të ruajnë formatin e tyre origjinal edhe pas editimit. /ameble