SHPËRNDAJE

Nga tani ju mund të flisni me kompjuterin tuaj sikur me ndonjë person, mirëpo nëse posedoni shfletuesin Google Chrome. Aftësia për bisedë nga makina e kërkimit Google që u prezantua javën e kaluar në konferencën për zhvillues Google I/O, tanimë është në dispozicion dhe mund të përdoret nga secili.

Në versionin e ri Chrome 27, pasi të klikoni në kutinë e kërkimit në Google.com i cili hap një faqe kërkimi, dëgjon pyetjet apo komandat tuaja dhe ju mundëson të kërkoni nëpërmes mikrofonit.

Megjithëse kërkimi më zë nga Chrome u mundëson përdoruesve të kërkojnë gjëra duke folur, për ketë mundësi është duke u punuar qe një kohë, përditësimi i fundit tani i mundëson kompjuterit tuaj të kthej përgjigje tek ju. Për shembull, nëse ju pyesni, “Kush është kryetar i Kosovës?”, Chrome do të përgjigjet me zë të lartë, “Kryetare e Kosovës është Atifete Jahjaga.”

Kryetare e Kosoves

Ky shërbim tani për tani funksionon vetëm në gjuhën angleze. Për më shumë mund ta provoni vetë nëse posedoni shfletuesin Google Chrome dhe mikrofon. |ameble|

SHPËRNDAJE