SHPËRNDAJE

Në treg ka shumë opsione të pajisjeve për telekonferenca, por Google nga tani ofron një mundësi të lehtë për t’u përdorur, thjesht duke kombinuar harduerin e Chrome OS-it dhe Hangouts. Ata kanë lansuar Chromebox for Meetings, një pako 999$ (735 Euro) që përfshinë ASUS Core i7 Chromebox, kamerën, mikrofonin dhe telekomandën.Chromebox for meetings

Ky sistem që kushton kaq shumë vjen me gjithçka që ju nevojitet me përjashtim të ekranit. Përfshinë një vit shërbim falas, por çdo vit pas kushton një shumë prej 250 $ (184 Euro). Qëllimi kryesor i Chromebox-it është për të lehtësuar të gjithë procesin përmes integrimit me shërbimeve të tjera të ofruara nga Google. Për shembull, caktimi i takimeve është i integruar me Google Calendar kështu që gjithmonë mund të kuptohet nëse dhoma e konferencave është në dispozicion apo jo.

Kjo pajisje e re nga Google tani është dalur në tregun e SHBA-ve dhe gjatë këtij viti pritet të lansohet edhe në Australi, Kanada, Francë, Japoni, Zelanda e Re, Spanjë dhe Britani të Madhe. /ameble

SHPËRNDAJE