SHPËRNDAJE

Google Project wingDy vjet më parë kompania Amazon kishte zbuluar planet e saj për mundësin e dërgimit të porosive nëpërmes Drone-it, projekt ky i quajtur Prime Air. Ende ky projekt nuk ka dal në shërbim, por në ndërkohë si duket edhe Google po planifikon të ofroj një shërbim të tillë si rival.

Në konventën për kontrollin e trafikut ajror që është mbajtur dje, David Vos nga Google ka njoftuar për fillimin e planeve të tyre për dërgimin e porosive dhe lansimin që pritet të bëhet në vitin 2017.

Google në fakt ka prezantuar një Drone të tillë në vitin 2014, me një dizajn në formë të airoplanëve. Kompania tani është duke punuar në një model tjetër të ri, edhe pse ende nuk është publikuar për publikun.

Sa i përket këtyre planeve si nga Amazon po ashtu edhe nga Google, çështja prapë mbetet tek rregullat e qeverive përkatëse, aprovohen ose jo. /ameble

SHPËRNDAJE