SHPËRNDAJE

Google ka njoftuar për një funksion të ri kërkimi për smartphone dhe tableta. Ky funksion i ri quhet Handwrite(dorëshkrimi), kjo ju mundëson qe të bëni kërkime nga faqja e kërkimit “Google search” duke shkruar fjalën kërkuese më gishtin tuaj ne touchscreen. Nuk keni nevojë për të instaluar ndonjë program të ri për ta bërë ketë, vetëm përdorni shfletuesin(browser-in) tuaj te rregullt ne smartphone apo tabletë. Megjithatë sipas bllogut zyrtar të Google-it shfletuesi “Chrome” rekomandohet, pasi qe kërkimi është me i saktë”. Opsioni Handwrite është aktivizuar vetëm për IOS 5 +, Android 2.3 + (smartphone) dhe Android 4.0 + (tabletë). |ameble|

Për ta aktivizuar ketë opsion nga Smartphone-i juaj, hapeni google.com pastaj ndiç hapat si ne fotografinë e me poshtme,

Kurse për tabletë opsioni i njëjtë për aktivizim gjendet ne te djathtë si ne fotografinë e me poshtme:

Pasi ta kryeni mënyrën e aktivizimit atëherë mund ta testoni sipas videos se paraqitur: [youtube id=”uyeJXKfAcpc” width=”600″ height=”350″] [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE