SHPËRNDAJE

HP ka njoftuar se biznesin e tyre do të ndaj në dy pjesë ose dy kompani, njëra pjesë do të fokusohet në ndërmarrje (Enterprise) që do të quhet Hewlett Packard Enterprise, dhe do të udhëhiqet nga Meg Whitman i cili do të jetë krye-shef i saj.

Kurse biznesi tjetër do të fokusohet në kompjuter dhe printer, që do të quhet HP Inc dhe Dion Weisler do të jetë krye-shef i saj.

“Puna jonë gjatë tri viteve të fundit ka forcuar ndjeshëm bizneset tona kryesore në pikën ku ne, me plotë agresivitet mund t’i qëndrojmë pas dhe gjithashtu mundësive të krijuara nga një treg që ndryshon me shpejtësi,” vendimi për të ndarë kompaninë në dy pjesë vë në pah angazhimin tonë për planin e ardhshëm, tha Meg Whitman, Udhëheqës, President dhe Shef Ekzekutiv i HP-së.

Më shumë informata në lidhje me këto ndryshime në ketë kompani mund t’i gjeni në ketë link. /ameble

SHPËRNDAJE