SHPËRNDAJE

HP smarthphoneHewlett-Packard (HP) nuk ka pasur ndonjë sukses kur është fjala për smartphone. Prodhuesi i kompjuterëve si duket ka vendosur të provoj edhe një herë. Sipas një raporti të fundit nga uebfaqja gjermane Mobile Geeks, HP ka në plan të lansoj një smartphone të ri me Windows Phone 8 që mund të ndodh deri ka fundi i vitit 2013.

Ajo nuk posedon tregun e telefonisë mobile. E vetmja seria e tabletëve që është në treg që nga fillimi i këtij viti është HP Slate Android  dhe tani kompania po mendon të përdorë lidhjet e saj për të filluar një smarthphone me Windows.

Në një intervistë të më hershme, ekzekutivi i HP-së ka konfirmuar gjithashtu për India Express se kompania do të kthehet në tregun e smartphone-ve, mirëpo nuk kishte dhënë detaje se kur të jetë ajo. Kompania nuk ka pasur asnjë pajisje mobile prej që ka blerë kompaninë Palm për 1.2 miliardë. |ameble|