SHPËRNDAJE

Në këtë muaj Intel shfaqi Wi-Fi radio çipin përafërsisht të madhësisë së njëjtë me transistorët të cilën gjinden në procesorët e tij. Njoftimet bëjnë të qartë se Intel beson se radio pajisjet Wi-Fi tradicionalisht janë relativisht të mëdha dhe operojnë kryesisht jashtë çipit ku me këtë çip është krijuar mundësia e integrimit në një. Kjo do të thotë që më shumë pajisje elektronike do të mund jenë me rrjet pa tel, këto pajisje mund të kursejnë më shumë energjinë dhe në fund të fundit radio të shumta digjitale do të mund të kombinohen në një çip të vetëm e të integrohen në pajisje të ndryshme elektronike me çmim më të ulët.  /technologyreview/ [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE