SHPËRNDAJE

Intel ka njoftuar së në tri vitet e ardhshme do të përfundoj se prodhuari pllakat amë (motherboard) për desktop. Punonjësit që punojnë në ketë grup do të kalojnë në departamente të tjera në kuadër të kompanisë, duke punuar me FFRDs. Kjo shënon fundin e një epoke të gjatë për dy dekada dhe një ndryshim në tersi të tregut për Intel-it. Kërkesat për të prodhuar pllakat amë për desktop nga Intel janë zvogëluar, mirëpo kompania do të vazhdojë të furnizojë me çipa për palët e treta.

Garancioni i produkteve do të mbështetet ende sipas kohëzgjatjes së tyre, pavarësisht mbylljes eventuale të prodhimit të motherboard-ave. Kompania është e angazhuar ende për produktet desktop, mirëpo nuk e shohin nevojën për të qenë në zinxhirin e prodhimit.

Në anën tjetër kompania planifikon të përcjell segmentin e biznesit, të shtyj planet për njësinë e ardhshëm të kompjuterëve (NUC), të gjitha në një (all in one), tableta, notebook, etj. |ameble| [divider top=”0″]

 

SHPËRNDAJE