SHPËRNDAJE

Nuk është lajm që smartphonet tanë janë të pisët, por këto foto do t’ju bëjnë ta pastroni smartphonin tuaj sa më parë.

Simon Park, një lektor i bakteriologjisë molekulare në Universitetin Surry në Mbretërinë e Bashkuar, u tha studentëve të tij të merrnin mostra nga ekrani i smartphoneve të tyre dhe t’i vendosnin në pjata Petri. Ky veprim kishte për qëllim të tregonte papastërtinë e madhe që ka në telefonin e secilit dhe rezulatatet e këtij eksperimenti ishin të pabesueshme.

“Ky eksperiment kishte për qëllim t’u tregonte studentëve për mikrobiologjinë e jetës së përditshme” tha profesori Park për The Huffington Post. “Në lëkurën tonë ka baktere të shumta dhe prekja e ekranit me gishta e kontaminon smartphonin me patogjenë.”

Ashtu siç Simon Park shkruan në blogun e tij, bakteret përdorin pothuajse çdo gjë për të kaluar nga një mjedis në tjetrin. Insektet, uji, ushqimi, kollitja, shiu janë disa nga mënyrat kryesore të përhapjes së baktereve dhe në këtë listë tani mund të shtojmë dhe telefonat./ameble/

phone-mess-3

phone-mess-2

phone-mess-1

phone-mess_1024

SHPËRNDAJE