SHPËRNDAJE

Padyshim, përfitimi i njohurive të reja kërkon investime në shkolla dhe kurse të ndryshme. Secila nga këto investime ka një kosto e cila ka të bëj drejtpërsëdrejti me parat tuaja si dhe kohen tuaj, duke mos llogaritur edhe lodhjen tuaj në ditët e gjata në një klasë të mbushur me njerëz.

Free CoursesNuk ka absolutisht asnjë justifikim për të mos zotëruar një aftësi të re, ose për të mos zgjeruar njohuritë tuaja, ose eventualisht asnjë justifikim edhe për të ngritur karrierën tuaj.

Andaj, për të menaxhuar më lehtë kohen tuaj si dhe për të zvogëluar shpenzimet në kurse të ndryshme, ju mund të mësoni në mënyrë interaktive, në ritmin si ju dëshironi, në komoditetin e shtëpisë tuaj duke përdorur Internetit. Është e vështirë të imagjinohet se sa është lehtë të mësohet nëpërmjet faqeve të Internetit.

Këto faqet e internetit si dhe aplikacionet, ofrojnë përfitimin e njohurive të reja nga fusha e shkencës, artit si dhe të teknologjisë.

Ueb faqet të cilat ofrojnë kurset online

 • edX – Kurse online nga universitetet më të mira në botë.
 • Coursera – Kurset më të mira në botë.
 • Coursmos – Merrni një mikro-kurs në çfarëdo kohë që ju dëshironi nga çfarëdo pajisje.
 • Highbrow  – Kurse ditore
 • Skillshare – Klasat dhe projekte online që hapin dhe avancojnë krijimtarinë tuaj.
 • Curious  – Avanconi aftësitë tuaja me video mësime.
 • lynda.com – Përfitoni njohuri nga teknologji dhe biznesi.
 • CreativeLive – Merrni mësime falas dhe kreative nga ekspertë më të lartë në botë.
 • Udemy – Mësoni aftësi të botës reale në internet.

Ueb faqet të cilat ofrojnë kurse të kodimit

 • Codecademy – Mësoni të kodoni në mënyrë interaktive.
 • Stuk.io – Mëso hapae e parë të kodimit.
 • Udacity – Përfitoni një kualifikim të njohur dhe të pranuar nga udhëheqësit e industrisë.
 • Platzi – Klasa online për dizajn, marketing dhe kodim.
 • Learnable – Mënyra më e mirë për të mësuar web zhvillimin.
 • Code School – Mëso kodin duke e bërë kodimin.
 • Thinkful – Avancone karrierën tuaj me mënyrën 1 në 1 të mentorimit.
 • Code.org – Filloni të mësoni kodimin sot, me mësime të lehta.
 • BaseRails – Përfitoni njohurit nga teknologjia dhe të Internetit.
 • Treehouse – Mëso HTML, CSS, Apps iPhone dhe më shumë.
 • One Month  – Mëso kodimin si dhe ndërtimin e aplikacioneve. web për një muaj.
 • Dash – Mëso për të bërë ueb faqe të mrekullueshme në Internet.
 • The code player – Mëso HTML5, CSS3, Javascript

Ueb faqet të cilat ofrojnë kurse të përpunimit të të dhënave

 • DataCamp – Kurse të shkencës dhe të të dhënave.
 • DataQuest - Mësoni shkencën e të dhënave të shfletuesit tuaj.
 • DataMonkey - Zhvilloni aftësitë tuaja analitike në një mënyrë të thjeshtë.

Ueb faqet të cilat ofrojnë kurse për mësimin e gjuhëve të huaja

 • Duolingo  – Mësoni një gjuhë të huaj.
 • Lingvist   – Mësoni një gjuhë për 200 orë.
 • Busuu   – Kurse nga bashkësia e mësimit të gjuhës falas.
 • Memrise   – Përdorni flashcards për të mësuar fjalorin.

Ueb faqet të cilat ofrojnë kurse për zgjerimin e njohurive tuaja

 • TED-Ed – Kurse nëpërmjet video arsimore.
 • Khan Academy – Qasja në bibliotekën gjigante.
 • Guides.co – Kërko koleksionin më të madh të udhëzimeve në internet.
 • Squareknot  – Shfleto dhe mëso hap pas hapi udhëzimet.
 • Learnist  – Mëso nga webi i krijuar nga profesionalistet.

BONUS Ueb faqet të kurseve të ndryshme

 • Chesscademy  – Mëso për të luajtur shah.
 • Pianu  – Një mënyrë të re për të mësuar piano online, në mënyrë interaktive.
 • Yousician – Tutori juaj personal për kitarë. /ameble.com
SHPËRNDAJE