SHPËRNDAJE

Autofokusi gjatë detektimit të fytyrës, laserët, infraredi, fokusi i pikselëve në nxjerrjen e imazheve dhe ngjyrave më përsosmërinë më të lartë, etj. Të gjitha këto janë karakteristika të kamerës së telefonave të mençur të ditëve të sotme.

Samsung tregoi vetveten me teknologjinë PDAF në Galaxy S5, më pas LG prezantoi Autofokusin laserik “Laser Auto Focus”, Lenovo integroi një sistem të fokusit përmes infrared-it në Vibe Shot, dhe Sony është gati për të sjell një zbulim të ri sa i përket kualitetit dhe fokusit të fotografisë në telefonin e gjeneratës së ardhme që do të quhet Hybrid AF.

Por, cila në fakt është më e shpejta, me më kualitet dhe thjeshtë më e mira?. Përderisa nuk ka një përgjigje të saktë në këtë pyetje duke ditë që secila teknologji nga ato që u përmenden më lartë ka karakteristikat e veta dhe qëllimin specifik, ne menduar që në këtë artikull thjeshtë të bëjmë një përmbledhje për ju, ku me pak fjalë mësojmë për secilën nga këto teknologji.

Me shpresën që do të qartësojmë disa gjëra në fjalën e marketingut të prodhuesve të telefonave të mençur, dhe të shohim më në detaje se çfarë ia vlen. \ameble

Për më shumë, shikoni videot më poshtë:

1.Galaxy S5- Demonstrimi i auto fokusit gjatë detektimit të fytyrës

[youtube id=”hwiPJNeQOiE” width=”600″ height=”350″]

 

2. Iphone 6- Demonstrimi i “auto fokusit dhe pikselave”

[youtube id=”fldnX0xuJ0E” width=”600″ height=”350″]

 

3.LG G3- Demonstrimi i auto fokusit laserik

[youtube id=”T_km8oZ2g98″ width=”600″ height=”350″]

 

4.Lenovo VIBE Shot- Demonstrimi i sistem të auto fokusit përmes infrared

[youtube id=”lEOSSnjkkmw” width=”600″ height=”350″]

 

5.Sony-  Demonstrimi i auto fokusit përmes Hybrid AF

[youtube id=”UfhKtwbqbfc” width=”600″ height=”350″]

SHPËRNDAJE