SHPËRNDAJE

Tanimë, të gjithë e dimë se sa i dëmshëm është emri Heartbleed. Një e metë masive në protokollin OpenSSL ka ndikuar në 66% të të gjitha faqet e internet online që nga momenti i zbulimit, mirëpo kompanitë në anën tjetër po përpiqen për tu mbrojtur apo rregulluar ketë çështje. Shumica e kompanive të mëdha duket se kanë bërë një punë mjaft të mirë duke vepruar shpejt, por ky problem (bug) është që disa vjet, kështu që përdoruesit kanë qenë në rrezik që një kohë të gjatë, sado shpejt që kanë reaguar portalet e shërbimeve të ndryshme.

Për ketë arsye, ekspertët e sigurisë kibernetike nga LWG Consulting kanë përpiluar një listë të gjatë të të gjitha shërbimeve të mëdha që janë ndikuar nga Heartbleed.

A keni llogari në ndonjë nga faqet e listuara më poshtë? Shih me vëmendje dhe ndrysho fjalëkalimin tuaj menjëherë dhe në të njëjtën kohë sigurohu që të ndryshosh fjalëkalimet edhe në faqet e tjera, në qoftë se keni përdor të njëjtin fjalëkalim (kliko mbi foto-imazhin e më poshtëm për kualitet më të lartë):

Heartbleed Passwords LWG Consulting

Pra, sipas kësaj pamje, ato shërbime të cilat në rend e kanë dryrin me ngjyrë të verdhë janë të pa mbrojtura, dhe duhet të ndryshoni fjalëkalimin, për të tjera veproni sipas kësaj paraqitje. /ameble

SHPËRNDAJE