SHPËRNDAJE

Shkencëtaret në Japoni pas disa analizave kanë ardhur në përfundim se klikimet e (miut) mouse-it të kompjuterit djegin hiq më pak se 1.4 kalori për çdo klikim. Ky zbulim është publikuar në artikullin e zhurnalit TechCruch dhe burim i këtij informacioni janë pikërisht analizat e institutit “PHP Science World Shinsho”.
Kjo analize është mbështetur duke matur vëllimin e gishtit tregues që godet hapësirën prej 10.8 centimetër kub, me një peshë prej 11.7 gram, duke marrë 195 mikromole të ATP’së (Adenosine Triphosphase) dhe duke i kalkuluar lëvizjet e gishtit gjate klikimeve.

Shpenzimet mesatare gjatë orarit normal të punës për personat që punën e kanë të varur përmes kompjuterit dalin të jenë deri 2000 kilo kalori apo (2 000 000) kalori në dite për meshkujt dhe tek femrat 1700 kilo kalori apo (1700 000).
Vlera e kalorive të shpenzuara konsiderohet të jetë shume më e lartë tek personat te cilët aktivisht luajnë lojëra kompjuterike. Kjo i bie që nëse bëjmë klikime shumë apo me forcë atëherë nuk na nevojiten ushtrime në palestra sportive apo fitnes. |ameble| [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE