SHPËRNDAJE

Nëse pohimet e gjigantit të kompjuterëve IBM dalin të sakta, atëherë kompjuterët (PC-të) e së ardhmes do të jenë gjithnjë e më shumë të përafërta me njerëzit, në kuptimin që zbulimet e bëra në fushën e inteligjencës artificiale, japing sinjale qe ne së shpejti do të shohim kompjuterët duke imituar shqisat e njeriut, përfshirë këtu sytë, dëgjimi, dhe kontakti.

E gjithë kjo tingëllon si një ëndërr e pa arritur si dikur në kohën e shkrimit, por lista vjetore e IBM-it për inovacione pretendon se do të ndodhë në këtë proces përderisa shoqërohem me një ndryshim në botën e informatikës dhe atë brenda 5 vjetëve. IBM ka përshëndetur zhvillimin si një “epokë e sistemeve njohëse”, duke aluduar se ajo do të japë mënyra krejtësisht të reja për njerëzit dhe PC-të për të bashkëvepruar me njëri-tjetrin.

Në një deklaratë IBM ka përmendur se, “Kjo gjeneratë e re e makinave do të mësojë, të përshtatet, adaptohet dhe do të fillojnë të përjetojnë botën se si ajo është në të vërtetë. Parashikimet e këtij viti përqendrohen në një element të epokës së re, aftësia e kompjuterëve për të imituar shqisat e njeriut në mënyrën e vet, për të parë, nuhatur, prekur, shija, dhe dëgjimi. ”

Dikush mund të mendoj vetëm sa lloje te aplikacioneve të shumta komerciale janë shfaqur deri me tani, që mund të kenë diçka të tilla, duke përfshirë industrinë smartphone-ve.

A mendoni se 5 vjet është kohë e mjaftueshme qe të ndodhë një e ardhme e tillë, apo do të vij edhe me shpejt? |informationweek| |ameble| [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE