SHPËRNDAJE

Edhe pse HP po mburret për përmasat e këtij laptopi, kjo nuk do të thotë që HP po konkuron drejtëpërdrejtë me Apple. Kompania tha se laptopi është i dizenjuar për t’u përdorur nga njerëzit e zyrave dhe biznesit. Laptopi ka një lexues për shenjat e gishtave dhe thuhet që ka kaluar me sukses testet e rënies në tokë nga lartësi mesatare.

Laptopi ka specifika të pritshme për një laptop pune. Ka 8GB RAM, memorje të brendshme SSD 128 ose 256GB dhe një bateri që zgjat 9 orë. Procesori është Intel Core M, që do të thotë që laptopi nuk ka ventilatorë për ta mbajtur në temperaturë optimale. Kjo do të thotë që pajisja do të jetë më pak e zhurmshme dhe me temperaturë normale, por gjithashtu duhet provuar dhe performanca që do të sjellë ky procesor.

Man_using_HP_EliteBook_1020_in_the_office_verge_super_wide

Është e rëndësishme të përmendim që Folio 1020 vjen në dy modele dhe vetëm njëri prej tyre është më i lehtë se MacBook Air. Folio 1020 Standard Edition është më i rëndë, ka ekran 12.5 inç 1080p. Folio 1020 Special Edition ka gjithashtu ekran 12.5 inç, por me rezolucion 1440p dhe është dizenjuar me fibër karboni për të qenë më i lehtë.

Standard Edition do të dalë në treg në Shkurt 2015, ndërsa Special Edition në Prill 2015. Nuk ka informacione për çmimin, por mendohet të jetë më i kushtueshëm se Air. Megjithatë, nëse performanca do të jetë e kënaqshme, Folio 1020 mund të shndërrrohet në laptopin me Windows 8 konkurues ndaj MacBook Air./ameble

SHPËRNDAJE