SHPËRNDAJE

Lenovo ka njoftuar se është në proces të blerjes së biznesit IBM Server x86, në një marrëveshje e cila mban vlerën 2.3 miliardë $. Kjo është shitblerja e dytë që bëhet në mes të kompanisë IBM dhe Lenovo, po e njëjta kompani në vitin 2005 kishte blerë biznesin e laptopëve ThinkPad nga IBM.

IBM Server x86

Marrëveshja e detyron Lenovo-n që t’i paguajë kompanisë IBM 2 miliardë dollarë para të gatshme, pjesa tjetër e çmimit të blerjes përbëhet nga aksionet dhe rreth 7500 punonjës nga IBM pritet t’i bashkohen Lenovo-s.

Për më shumë detaje në lidhje me marrëveshjen e blerjes së biznesit IBM Server x86 nga Lenovo mund t’i gjeni në ketë link. /ameble

SHPËRNDAJE