SHPËRNDAJE

Cyanogen ModPara disa ditëve nga Cyanogen është njoftuar se është duke punuar në një version të ri të ndarë nga Android-i. Versioni i ri i OS-it do të jenë më pak i varur nga Google, ku menjëherë pas këtij lajmi thuhet së Microsoft është e interesuar të investoj në ketë kompani.

Sipas një raporti të fundit nga Wall Street Journal, Cyanogen Inc aktualisht ka ngritur një financim prej 70 milionë dollarësh, në të cilën Microsoft mund të jetë njëri prej investitorëve. Microsoft edhe pse posedon sistemin operativ mobil të vetin Windows Phone, dhe në anën tjetër dihet se Android i Google-it është sistemi dominant për momentin në pajisjet mobile, në ketë rast Microsoft mund të përdor ketë investim si përpjekje për të dobësuar dominimin e Google në tregun e telefonisë mobile.

Version Android i Google-it shumë herë është kritikuar nga prodhuesit, për arsye se ata kanë të para-instaluar aplikacionet e Google-it, si Google Play Store, YouTube, Google Search etj.

Të dyja edhe Microsoft edhe Cyanogen kanë refuzuar të komentojnë për një investim të mundshëm. /ameble

SHPËRNDAJE