SHPËRNDAJE

Stephen Elop CEO of Nokia, left, with CEO of Microsoft Steve Ballmer, speaking in London, as he announces the strategic partnership with Microsoft, Friday, Feb. 11, 2011. Technology titans Nokia and Microsoft are combining forces to create smart phones that might challenge rivals like Apple and Google and revive their own fortunes in a market they have struggled to keep up with.Nokia Corp., the world's largest maker of mobile phones, said Friday it plans to use Microsoft Corp.'s Windows Phone software as the main platform for its smart phones in an effort to pull market share away from Apple's iPhone and Android, Google's software for phones and tablets. Nokia said it will help drive the future of Windows Phone "innovating on top of the platform in areas such as imaging, where Nokia is a market leader."(AP Photo/Alastair Grant)Udhëheqësit të tanishëm të Microsoft-it, Steve Ballmer, i kanë mbetur edhe nëntë muaj si udhëheqës i kësaj kompanie dhe sa i përket kësaj plotë spekulime dhe thashetheme kanë qarkulluar dhe po qarkullojnë se kush do ta zëvendësojë atë. Shumë mediume kanë thënë se mund të jetë kryeshefi i tanishëm i Nokia-së, Stephen Elop ose ai i Ford-it, Alan Mullaly (i cili kishte mohuar largimin e parakohshëm nga Ford-i), tani jemi edhe me afër datës se kush mund të jetë emri i pritur në Microsoft.

Nga John W. Thompson dhe bordi i Microsoft-it këto ditë është deklaruar se:

Kjo procedurë do të përfundojë në fillim të vitit 2014.

Thompson dhe pjesa tjetër e bordit posedojnë në tavolinë listën e mbi “100 kandidatëve të mundshëm”, e që sipas tyre është ngushtuar në një “grup prej 20 personave”, për të cilët gjithashtu janë duke u bërë konsultime më të thella brenda bordit. Nuk ka asnjë informatë se kush është në atë listë, por më shumë gjasë pritet nga ndonjë që është i punësuar brenda ose dy kandidatet që i përmendem me lart. |ameble|