SHPËRNDAJE

NASA javën që shkoj ka publikuar planin e detajuar që shpjegon se si ka ndërmend të dërgoj njerëzit në planetin Mars. Ky plan i tyre nuk është vetëm për të vizituar planetin dhe për tu kthyer mbrapa në tokë. Përkundrazi, qëllimi i NASA-s është që të dërgoj një grup eksploruesish të guximshëm në sipërfaqen e Marsit me qëllimin kryesor të të qenit njerëz të asaj toke.

Njeriu ne Mars

NASA nuk do të shkojë aq larg sa që të thuhet se do të kolonizoj Marsin, edhe pse agjencia duket optimiste se në atë planet mund të jetohet.

“Strategjia e NASA-s është në zhvillimin e aftësisë për të udhëtuar në Mars në të ardhmen me një prani të qëndrueshme njerëzore në hapësirën e thellë,” ka thënë William Gerstenmaier, administrator për eksplorimin e njerëzve dhe operues në selinë e NASA-s. /ameble

SHPËRNDAJE