SHPËRNDAJE

Një mënyrë e re qe vë në funksion pajisjet Gadgets përderisa jeni duke u përdorur, nga nxehtësia e trupit te një personi është zhvilluar nga një kompani amerikane që ka specializuar për burimet e energjisë ekonomike.

Këtë javë në një panair të teknologjisë në New York, Perpetua ka prezantuar një mënyrë të re për Gadgets powering, Fox News gjithashtu ka njoftuar për ketë. Teknologjia është e bazuar në parimin e zbuluar gati 200 vjet më parë nga fizikani Seebeck Thomas Johan. Seebeck ka zbuluar se një kombinim i materialeve të ngrohta në njërën anë dhe të ftohtit në anen tjetër, prodhon energji elektrike. Vala aktuale pavarësisht prej ngrohjes, temperatura e trupit të njeriut prej rreth 36 gradë Celsius zakonisht është me e nxehtë se sa ajri përreth. Pra Perpetua ka deklaruar së se shpejti do të bëhet një rrip ore, që prodhon energji të mjaftueshme për elektronikë të vogla – jo për smartphone, por gjera të tilla si pajisje qe përdoren më Bluetooth.

Bluetooth me energji te vogël i nevojitën rreth 2 volt, ka thënë Jerry Wiant, president i marketingut në Perpetua. Çfarë tjetër mund te përdoret ne ketë nivel të energjisë? Një orë tradicionale, tha ai, gjithashtu edhe pajisjet mjekësore, në fitnes si vëzhgues të zemrës etj. Por produktet e para Perpetua do te janë cak për qeverinë amerikane. |foxnews.com| [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE