SHPËRNDAJE

ODROID-X I HardKernel-it është një platformë interesante zhvillimi për entuziastët, ngjajshëm me Raspberry Pi., ODROID-X është pak më i shtrenjtë se ky i fundit dhe kushton  129 $, por ofron edhe specifikacione më të mira hardverike – Platforma bazohet rreth chip-it katërbërthamorë Exynos me 4412 takte 1,4 GHz nga Samsung.

 


Procesori me bërthama Cortex-A9 ka të integruar grafikën Mali-400, dhe ka një 1 GB LP-DDR2. Në pllak  gjinden 7 USB 2.0 dhe audio konektorët, vendi i caktuar pë SDHC kartela, LAN-i 100-megabitësh, mikro HDMI dhe
interfejsi 24-bitësh për ekranin LCD. Konsumatorët si pajisje shtesë kanë në dispozicion edhe modulet me rrjetin WiFi, kamerën, eMMC modulin, Bluetooth dhe pajisje të tjera shtesë. Së bashku me X-ODROID kompania ofron Android 4.0 ICS, edhe pse përkrahet edhe Ubuntu, ndërsa ofertat fillojnë në fund të këtij muaji.|ameble.com| |hardkernel.com|

Zhvillimi[youtube id=”6-Mn7mqzOR4″ width=”600″ height=”350″]

Me 4 USB  Web Camera

[youtube id=”H2DRkLFsqQ4″ width=”600″ height=”350″]

3D Race me 4 lojtarë

[youtube id=”CQ2WiEunFFw” width=”600″ height=”350″]

Me Ubuntu 12.04 për ARM

[youtube id=”6DWnwMZxIW0#!” width=”600″ height=”350″] [divider top=”0″]