SHPËRNDAJE

Chrome Android perditsimiKompania Google ka lëshuar një përditësim të ri për aplikacionin Chrome në Android, duke shtuar kështu mundësitë automatike për përkthim që aktivizohet kur vizitoni ndonjë faqe interneti të huaj dhe gjithashtu ka futur opsionin me ekran të plotë (fullscreen) për tablet tek shfletuesit.

Google Translate për Chrome-in në Android në fakt ka qenë në dispozicion që një muaj mirëpo në versionin beta, por tani të gjithë e kanë ketë mundësi të përdorin shërbimin. Tani kur vizitoni një uebfaqe në një gjuhë të huaj një toolbar do të paraqitet si pop-up duke ofruar mundësin të përkthejë tekstin. Nëse vazhdoni lëvizjen poshtë atëherë toolbar-i thjesht do të zhduket.

Disa ditë më parë, Google ka përditësuar aplikacionin Google Maps për Android, duke ofruar një eksperiencë më të mirë për tablet dhe navigacion më të zgjeruar me informacion të trafikut. Kompania gjithashtu ka raportuar se do të heq aplikacionin Latitude në Maps, edhe pse një shërbim i ngjashëm si ky do të integrohet në Google Plus. |ameble|