SHPËRNDAJE

Të martën Microsoft lëshoi përditësimin e fundit për Windows XP dhe Office 2003 duke potencuar se me këtë përditësim përfundon edhe mbështetja e deritanishme për ato produkte.

The End of the Road for Windows XP, Office 2003, IE8

Kompjuterët që ende kanë të instaluar sistemin Windows XP mund të përdoren, mirëpo ekspertet e sigurisë nga Microsoft paralajmëruan se kompjuterët me sistemin operativ Windows XP, gradualisht duhet të kalojnë në versionet e fundit nga Microsoft (Windows 7, Windows 8) brenda muajve të ardhshëm, sepse ata kompjuter mund të jenë më të ndjeshëm ndaj rreziqeve të sigurisë dhe viruseve.

“Microsoft kishte ofruar mbështetje për Windows XP për 12 vitet të e fundit, por erdhi koha edhe për ne, për të investuar burimet tona në mbështetjen e teknologjive të fundit në mënyrë që ne të vazhdojmë të ofrojmë produkte nga përvoja e arritur deri më tani” – thuhet nga Microsoft. /ameble 

SHPËRNDAJE