SHPËRNDAJE

Në ngjarjen IFA 2013 sot në Berlin Forumi HDMI Inc, ka njoftuar për arritjen e versionit të ri të HDMI-së, HDMI 2.0.

HDMI 2.0 është e para që zhvillohet nga ky forum, që ofron një ngritje të konsiderueshme në shpejtësi (Bandwidth) duke i ofruar përdoruesve deri në 18Gbps, për të mbështetur rezolucionin Ultra me definicion të lartë (HD) 4K@50/60 (2160p) e cila ofron 4 herë qartësi se sa rezolucioni i tanishëm i videove 1080p/60.

Karakteristika të tjera të versionit HDMI 2.0 përfshijnë 32 audio kanale, si dhe sinkronizimin dinamic auto lip-sync. HDMI i ri 2.0 është i përshtatshëm (compatible) me versionet e mëparshme dhe tani Forumi HDMI ka zgjeruar licensimin LLC që të jetë si përgjegjës për licencë të versionit 2.0 të HDMI-ve.

HDMI 2.0

 

Robert Blanchard i kompanisë Sony, njëherit edhe udhëheqës i këtij forumit ka thënë:

“Futja e versionit HDMI 2.0 paraqet një lëvizje të madhe për Forumin HDMI, anëtarët tanë kanë bashkëpunuar ngushtë për të dal të suksesshëm me versionin e ri të HDMI-së, duke zgjeruar kështu karakteristika për audio dhe video në elektronikën e konsumit.”

HDMI 2.0 për treg pritet të jetë gati para përfundimit të vitit 2013, për më shumë informata rreth versionit HDMI 2.0 mund ti gjeni në uebfaqen e internetit të HDMI-së. |ameble|

SHPËRNDAJE