SHPËRNDAJE

Pas suksesit me versionin origjinal të mini kompjuterit Raspberry Pi Model B, fondacioni Raspberry këtë javë ka prezantuar dhe lansuar modelin e radhës Raspberry Pi Model B+. Ky model është i bazuar në teknologjinë e përdorur në pajisjen origjinale dhe është përshtatur më shumë me versionin Raspberry Pi mini PC se sa me Raspberry Pi 2.

Raspberry Pi Model B Plus

Raspberry Pi Modeli B+ është i pajisur me të njëjtin procesorë BCM2835 si dhe 512MB RAM dhe është në gjendje të bëj çdo gjë, njëjtë si nga Raspberry Pi modelit B.

Karakteristika të reja të përfshinë:

– Në kokën e GPIO janë shtuar 40 pin-a.
– Tani posedon 4 porta të USB 2.0.
– Micro SD, është zëvendësuar me një version tjetër.
– Konsumi i ulët të energjisë.
– Audio e përmirësuar.

Shikoni video më poshtë për një pamje më të plotë rreth të të gjitha karakteristika të reja të përfshira në ketë model:

Çmimi i k/tij modeli është 35$. /ameble