SHPËRNDAJE

Edhe pse Kosova është njëra prej shteteve më të reja, gjithmonë ka qenë në frekuencë në fushën e video lojërave dhe të teknologjisë në pergjithësi.

Internet kafetë e pas luftës ishin shumë të popullarizuara dhe me to lindi edhe epoka e Counterstrike. Komuniteti i lojtarëve të video lojërave filloi të rritet secilën herë e më shumë, turnire gjithandej, internet secilën herë e më të shpejtë, që ndikuan në kultivimin e kulturës profesionale të lojtarëve.

Scuta Gaming është një organizatë profesionale e sporteve elektronike e krijuar me tendencë të bashkimit të talentit shqiptarë nën një flamur. Scuta në latinisht do të thotë “mburojë” kurse në logo të tyre kemi mburojën e Ilirëve.

Qëllimi i Scuta Gaming është krijimi i ekipeve që do të mund të prezentonin Kosovën në arenën ndërkombëtare për sporte elektronike. Momentalisht Scuta ka ekipe në World of Warcraft, Counterstrike, Dota 2, Heroes of Newerth, Star Wars: The Old Republic dhe komunitetin në Diablo 3.

Të gjithë lexuesit që janë entuziast të video lojërave (sporteve elektronike) mund të vizitojnë ueb faqen e Scuta Gaming në: www.scuta-gaming.com.

Ndoshta Skenderbeu i ardhshëm do të jetë digjital?! |ameble|[divider top=”0″]

SHPËRNDAJE