SHPËRNDAJE

Që nga themelimi në vitin 1979, Seagate ka prodhuar 2 miliard hard disqe në mbarë botën, kompani kjo e cila pretendon së është e para që ka arritur një sasi të tillë. Megjithatë, më e rëndësishmja është se gjysma e këtyre hard disqe janë prodhuar brenda katër viteve të fundit, ndërsa gjysma e parë ka zgjatur rreth 30 vjet.

Kjo statistikë dëshmon vetë se nevojat e hapësirës për ruajtjen e të dhënave janë në rritje vit pas viti, dhe sa më shumë që kemi të dhëna, aq më shumë konsumatorëve ju nevojitën hapësirë për të dhënat.

Përderisa pak vite më parë një 1TB hard disk mund të jetë konsideruar si sasi e madhe, sot ajo konsiderohet standarde në shumicën e kompjuterëve.

Seagate thotë se sipas analistëve, gjenerimi i videove me definicion të lartë, fotografitë, dhe mediat tjera digjitale pritet të katërfishohen në dy vitet e ardhshme, kryesisht në sajë të formateve të reja që do të vijnë duke përfshirë edhe videot e formatit 4K, e cila është katër herë më përmasa më të mëdha se sa përmbajtja e plotë HD në 1080p. Pra, nëse mendoni se një disk prej 1TB është i mjaftueshëm tani, me siguri se për vitin 2015 do të kërkoni me shumë. |ameble| [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE