SHPËRNDAJE

Seagate gjatë viteve ka shitur një numër të ndryshëm të hard-disqeve që posaçërisht kanë pasur për synim tregun e pajisjeve portative. Disa lloje tyre të madhësisë 2.5 inç përfshirë disqet 5.400 dhe 7200 RPM.

Tani kompania ka njoftuar se deri në fund të këtij viti do të ndërpresë prodhimin posaçërisht për disqet 2.5 inç me 7200 RPM. Kompania aktualisht ka katër disqe të ndryshme të linjës 2.5 inç duke përfshirë Momentus 7200.4, 7200.2, Momentus i hollë 7200, dhe Momentus XT.

Entuziastët e kompjuterëve mund të mos pajtohen nga fakti se Seagate do të ndal prodhimin e hard-disqeve 2.5 inç me 7.200 RPM. Megjithatë, shumica nuk do të vërejnë ndonjë ndryshim të madh për shkak se këto disqe gjenden vetëm në laptopë me karakteristika shumë të larta. Këto disqe të shpejta zakonisht konsumojnë më shumë rrymë se disqet e ngadalta.

Mirëpo në anën tjetër Seagate do të vazhdojë të prodhojë modelin 5400. Disa Notebook të reja përdorin disqet 5400 RPM për ruajtjen e të dhënave dhe një tjetër SSD më kapacitet të vogël për të ruajtur përmbajtjen e sistemit, që shpejtësia këtu është e rëndësishme. |ameble| [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE