SHPËRNDAJE

Seagate disku i holleDisku ultra i hollë Seagate 500GB është projektuar posaçërisht për përdorim në ultra- laptopë dhe tablet. Sipas Seagate, ky disk është 100 % në përputhje me pajisjet Ultrabook dhe standardet e rregullta të laptopëve.

Është vetëm 5mm i trashë dhe peshon 94 gram. Thuhet se është deri në 30 % më i hollë se këto që kemi aktualisht.

Sipas Seagate, ata kanë punuar shumë në arritjen e një pajisje sa më të vogël që t’jetë e mundur, për të siguruar vend të lirë në pajisjet të holla ose që janë më shumë karakteristika.

Shumica e laptopëve dhe tabletëve përdorin çipat flash-based SSD për të ruajtur të dhënat. Këto kanë një numër avantazhesh në krahasim me disqet standarde, duke përfshirë shpejtësinë e shkrimit, pranimit të të dhënave si dhe madhësia e tyre.

Megjithatë, pajisjet me harduer të këtillë nuk kushtojnë lirë dhe për ketë arsye rritet çmimi i një laptopi apo tableti. |ameble|

SHPËRNDAJE