SHPËRNDAJE

Përderisa disqet solid-state ende po janë të nevojshme dhe të volitshme, ata po vazhdojnë të prodhohen dhe përmirësohen çdoherë e më shumë. Dëshmi për ketë është HardDisku i ri Seagate Seven, i cili është më i holli që është prodhuar ndonjëherë në botë, dhe vjen me masat 7mm i trashë.

Seagate Seven

Pra paramendoni është 0.1mm më i hollë se sa smartphone-i iPhone 6 Plus, ku kompania Seagate ka arritur të përshtat pllakën fizike të HD-ut, që përbrenda posedon 500GB hapësirë. Seagate Seven nuk është vetëm i hollë, shasia e tij me shkëlqim nga çeliku gjithashtu e bën atë tepër tërheqës.

Seagate Seven është lansuar për të festuar përvjetorin e 35-të të HardDiskut të parë në botë 5.25-inç për desktop, ST-506, i cili është prodhuar nga vetë Seagate në vitin 1980, dhe kishte vetëm 5MB hapësirë të brendshme.

Ky model i HardDiskut përdorë versionin USB 3.0. Më shumë detaje rreth këtij disku do të kuptojmë kur del në treg, nga mesi apo fundi i Janarit, me çmim 99.99 $ (83.51 €). /ameble

SHPËRNDAJE