SHPËRNDAJE

Për ata që kanë përcjell lajmet me herët, mund të keni dëgjuar se Sharp është në vështirësi financiare, dhe sipas thashethemeve, kompanitë si Apple, Foxconn, Intel kanë qenë të interesuara për të investuar në kompaninë Sharp, jo vetëm për ta mbajtur atë gjallë por për disa nga teknologjitë e saja, të tilla si IGZO të cilën është përfolur në të kaluarën së është përdorur nga disa prej produkteve të Apple-it.

Sipas një raporti nga The Wall Street Journal, shpëtimtari i kësaj kompanie ka ardhur në një formë nga Qualcomm i cili thuhet se ka pranuar të investojë 120 milion $ në kompaninë japoneze që është në krizë. Sipas këtij raportit, ky investim do të lejojë të dyja Sharp dhe Qualcomm për të punuar së bashku dhe për të ndihmuar në zhvillimin e mëtejshëm të teknologjisë Sharp IGZO, i cili supozohet që Sharp po mundohet të bëjë gjithçka në mbijetesën e saj. |ameble| [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE