SHPËRNDAJE

Kompania Corning njoftoi për shfaqjen e xhamit të hollë dhe i lëkundshëm i cili mund bëj revolucion në ndryshimin e formës, të gjeneratës së ardhshme në teknologjinë elektronike.

I ashtuquajturi Xham Shelgu Corning do të ketë formë të hollë, ndriçim dhe kosto efikase për aplikime të lehta duke përfshirë ekranet e hollë dhe sipërfaqeve të zgjuara në të ardhmen. Më i holli, më i forti dhe më i lëkundshmi Xham Shelgu Corning ka potencial të mundësoj që ekrani të mbështjellët rreth pajisjeve ose strukturave të ndryshme. Gjithashtu, Xham Shelgu Corning mund të përpunohet në temperatura deri në 500°C ku aftësitë në temperaturat e larta të përpunimit janë të domosdoshme në ekranet e teknologjisë së fundit dhe është një kusht i përpunimit që nuk mund të mbështetët me filmat e polimerit. Xham Shelgu Corning do ti krijoj mundësi industrisë të ndjek temperaturat e larta vazhdueshëm sikurse procesi i prodhimit të gazetave rrotull për rrotull që ishte i pamundur deri më tani. Ai do ti ndihmojë prapavijës së hollë dhe filtrave të ngjyrës për të dy: diodën organike me emetim të lehtë (OLED) dhe ekraneve me kristale të lëngshme (LCD) efektshmëri të lartë, pajisjeve portative sikurse telefonat e mençur, tabletëve dhe të ashtuquajturve kompjuter fletore.

Ekranet për çdo ditë janë bërë më të kërkuar dhe prodhuesit përpiqen ti bëjnë sa më të hollë në pajisjet portative dhe ekranet e mëdhenj.

Xham Shelgu Corning është prodhuar duke përdorur procesin e fuzionit që është pronësi e kompanisë. Përparimet në formimin me shkrirje kanë bërë të mundur për të prodhuar xhamin që është i trashë 100 mikron i përafërt me trashësinë e një fletë letre për kopjim. Në këtë trashësi, na ofron mbyllje hermetike të komponentëve të ndjeshëm duke siguruar gjithashtu veti të shkëlqyeshme optike, termike dhe pronësisë sipërfaqësore.

Corning do të vazhdojë të zhvilloj dhe përmirësojë produktet e reja të xhamit për të arritur performancë të lartë, në ndryshimin e lojës nga e nesërmja për ekranet në tregjet elektronike. /Corning/

[youtube id=”uXQEpVRtGtw” width=”600″ height=”350″] [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE