SHPËRNDAJE

Ndoshta keni parë kodet QR (QR Code) në rrethin tuaj apo ndoshta keni dëgjuar se në to ka informacione të integruara si p.sh. informata, faqe të internetit, vende, apo edhe e-mail adresa.

QR Code është markë tregtare, barcode i matricës (ndryshe kod dy-dimensional). Është shpikur së pari në Japoni në vitin 1994 nga vala Denso degë e Toyota-s. Fillimisht i projektuar për industrinë e automobilave, kurse në ditët e sotme ky sistem është bërë i njohur jashtë industrinë së automobilave për shkak të lexueshmerisë së shpejtë dhe kapacitetit të ruajtjes të të dhënave të mëdha në krahasim me standardin e  barcodave UPC. Ky kod përbëhet nga modulet katrorë të zeza të rregulluar në një katror më një sfond të bardhë. Informacioni i koduar mund të jetë i përbërë nga katër lloje të standardizuara të dhënave (numerike, alfanumerike, bajt/binar)

Pasi pajisjet Smartphone kanë aftësinë për të skanuar këto kode QR (ose barkode matrix) që tani janë më të zakonshmet, shumë biznese dhe individ kanë filluar të shifrojnë informacionet e tyre. Ky artikull do të ju tregojë se si të krijoni kodin tuaj QR duke përdorur një aplikacion android të quajtur Barcode Generator/Reader.

Udhëzimet:

1 . Nga Smartphone-i juaj kërko për “barcode” në aplikacionin Play Store. Zgjidh opsionin “Barcode Generator/Reader” drejt pjesës së poshtme të ekranit.

QR

2. Kliko “Install”. Pastaj, klikoni “Open” për të hapur atë,

3. Klikoni në menyn reshqitëse që thotë “text” në aplikacionin barcode

4. Zgjidhni llojin për atë që ju doni të shifroni në barkodin tuaj. Për shembull, zgjidhni “URL” në qoftë se ju doni që barkodi të ju çojë në një faqe interneti.

5. Shkruani faqen tuaj në textbox dhe pastaj klikoni mbi “Generate”.

6. Kliko “Save” për të ruajtur barkodin që ju gjeneruat në mënyrën siç është i shfaqur aktualisht. Ju gjithashtu mund të klikoni “Share” që ta dërgoni tek miqtë tuaj.

Këshilla

Gjithashtu mund të shtypni barkodet tuaja për bluza dhe postera për reklamim të lehtë,

Paralajmërim

Mos shifroni informacione që janë shumë personale nëse nuk e keni ndërmend të ndani atë në Internet në përgjithësi,

Gjërat që ju nevojiten

 Qasja online. [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE