SHPËRNDAJE

Kur Instagram fillimisht shfaqi storiet në 2016, shumë shkrime kritikonin se ishte një kopje flagrante e storieve të Snapchat. Edhe pse kjo ende është shumë e vërtetë, ata kanë arritur të gjenerojnë mjaft popullaritet në rrugën e tyre. Plus, për dallim Instagram nuk mbështetë efektet e ndryshme të fytyrave, ai mundëson mënyra të tjera për të marrë kreativitet.

Instagram ju lejon të bëni foto, video dhe Bumerang për storiet e juaja plus të gjitha këto i mundëson me shumë mjete të cilat mund të përdoren si opsione për kreativitet.

Bëj kreativitet me Tekst dhe Art

Storiet e instagramit kanë tri mjete kryesore për përshtatje nëse ju bëni një foto ose video: stickers, doodles dhe tekst. Kliko ikonën e sticker e cila gjendet lartë fotos/videos të stories tuaj për të shfletuar një librari me dekorime. Disa stickers janë interaktiv, duke ndryshuar në bazë të lokacionit tuaj, motit ose kohës. Të tjerat janë qesharake, të shndritshme dhe ju lejojnë të personalizoni fytyrën tuaj ose të dikujt tjetër. Shkoni lartë e poshtë për të pasur qasje në të gjitha emocionet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikona doodling (për vizatim) në të djathtë ju mundëson të vizatoni gjithandej. Ka tre brusha: rregullt, nënvizuar dhe me ngjyra. Secili mund të ketë ndjenja më të veçanta dhe mund t’i përdor në forma të ndryshme.

Në pjesën e poshtme të ekranit ju mund të përshtateni madhësinë e brushës dhe të zgjedhni nga një shumëllojshmëri të ngjyrave. Doodling (vizatimi) është vendi ku  kreativiteti mund vërtetë të shkëlqejë, tërheqja e kornizave, pamje të rreme, maska dhe të tilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

Teksti është paksa vetë shpjegues por si do qofte Instagram do të lejoj te zgjedhni ngjyra, të përcaktoni madhësinë si dhe te zgjedhni stilin e tekstit. Përveç kësaj në qoftë se ju filloni me simbolin @ dhe filloni të shtypni një emër përdoruesi, ju mund të përmendeni dikë në historinë tuaj dhe të shtoni një lidhje për te profili.

Shtypeni done kur keni mbaruar, pastaj tërhiq tekstin rreth imazhit ose mbaje për ta bërë atë më të vogël apo më të madh. Nëse je I pakënaqur, zvarrit atë në fund fshije atë dhe fillo një tjetër.

Përdorni mënyra të ndryshme regjistrimi

Storiet e Instagram mbështesin mjaft lloje të ndryshme të regjistrimit. Përveç duke marrë një pamje standard në mënyrë normale, ju mund të shtypni dhe mbani shtypur butonin mbyllës për të regjistruar deri në 15 sekonda të videos. Pra do të thotë lejon pesë sekonda më shumë se Snapchat.

Ju gjithashtu mund të bëni një boomerang për storien tuaj. Nëse ju jeni të njohur me app falas Bumerang, ju e dini se një boomerang është thelb I një video vetëm unaze në disa sekonda gjatësi. Ajo nuk ka normë standard të kufizimit, por lëshon kamerën me shpejtësi për të marrë një grumbull më fotografi dhe i lidh së bashku në një video.

Bumerang është e mrekullueshme për veprime të shpejta që nuk kanë nevojë për një video të plotë, por gjithashtu kanë nevojë për më shumë se një foto të vetme. Mendoni fishekzjarrët, ndeshje futbolli, pishinë, festimet, lëvizjet vallëzimi etj.

Mënyra e fundit është HandsFree, e cila ju mundëson te shtypni butonin përfundues vazhdimisht për të gjiruar video pa e mbajtur gishtin tuaj te vendosur gjithherë. Kjo është gjithashtu diçka si boomerangs që Snapchat nuk e mbështet.
Storiet e Instagram gjithashtu ju lejojnë të transmetoni video live nga e njëjta pamje e kamerës, por jo teknikisht nuk është një storie Instagrami. Video live nuk ruan historinë tuaj, kështu që ato janë me të vërtetë një funksion I veçantë.

Shtoni foto dhe grafika tjera

Ju nuk keni gjithmonë një foto të re aktuale për të vendosur në storien tuaj të Instagram. Nëse ju keni një foto interesante të ruajtur në Camera Roll tuaj, ju mund të shtoni atë në storien tuaj.
Pasi ju të zgjedhëni një foto nga Camera Roll ju doni ta postoni, atëherë ju keni të gjitha mundësite e përshtatjes si çdo foto tjetër të ketë. Doodle (vizatoni) të gjithën, shtoni tekstin apo përshkrime ose lidheni me ndonjë nga përdoruesit e tjerë përkatës.

Rregullo kush mund ta shoh storien tuaj te Instagram

Instagram përfshinë disa parametrat të intimitetit për t’u siguruar se vetëm njerëzit e caktuar mund të shohin historinë tuaj Instagram. Ju mund të bllokoni njerëz të veçantë ta shohin atë, plus mund të zgjedhni grupin e njerëzve të cilët janë në gjendje të përgjigjen.

Në modulin e kamerës në Instagram, shihni ikonën Settings lartë në të majtë. Shtyp Hide Story From dhe zgjedh njerëzit për të bllokuar. Nën atë shtyp të selektoni kush mund të ju përgjigjet në storiet e juaja. Everyone (Gjithsecili) është e papërcaktuar pra do të thotë të gjitha ata që ju ndjekin. Përndryshe ju mund të zgjedhni vetëm njerëzit që ju I ndjekni pra People You Follow ose ju mund te zgjedhni off pra të ndaloni të gjitha përgjigjet.

E fundit është e parëndësishme për jetën private, por ajo është këto dosido. Nyja Saved Shared Photos mund të vendoset on ose off. Kur on, Instagram automatikisht do të ruaj çdo përmbajtje të stories në Camera Roll. Ajo është off e nënkuptuar dhe ndoshta për arsye më të mirë.

Në fund kur ju mendoni se storia juaj është e përkryer dhe e kompletuar, shtyp My Story dhe shpërndaje krijimin tuaj më ndjekësit e juaj. /ameble.com

SHPËRNDAJE