SHPËRNDAJE

1S’pari vendosni mes një Laptop-i apo Desktop-i. Nëse jeni një person qe udhëtoni shpesh, ose nëse ju duhet për ta përdorur në punë apo shtëpi nëpër divan, apo ke nevojë vetëm për informacione dhe nuk ju nevojiten ekstra programe, atëherë ju duhet një Laptop. Përndryshe, është me mirë që ta keni një Desktop.

2Mendoni se çfarë ju nevojitet në një kompjuter. Nëse ju pëlqejnë lojërat, atëherë do t’ju duhen më shumë RAM n‘grafikë dhe një procesorë nga më të fundit me aftësi te madhe për ftohje. Ju duhet gjithashtu të ketë porte shtesë për kontrollorët e lojërave. Nëse jeni një person i biznesit, atëherë ju duhet një lidhje e mirë me internet, një procesorë të fortë dhe sasi të madhe me RAM.

3Vendosni për një markë(Dell, HP, IBM, Acer…), në të vërtetë, pothuajse të gjitha markat janë pak a shumë të ngjashme, dhe t’njëjtat i marrin pjesët e tyre nga të njëjtat burime. Çfarë ju duhet të shikoni dhe qe është me rëndësi, diçka që i përshtatet buxhetit tuaj, dhe atë nga një dyqan që ka reputacion për shërbim të mirë pas blerjes.|ameble|

[box title=”Këshilla:” color=”#a60d0d”]

  • Mos u ngut në blerje. S’pari caktoni disa javë prej ditës kur fillon për të kërkuar.
  • Konsultohuni me personat përgjegjës apo qe kanë dijeni me shumë nga pajisjet kompjuterike.
  • Vizitoni të gjitha dyqanet, në vendin ku jetoni.
  • Kujtoje qe për 6 muaj apo një vit kompjuterit tuaj do ti zbres gjysma e vlerës së asaj që keni paguar, kështu që nësë keni të holla, zgjidhni modelin e fundit qe gjindet ne dispozicion, të çfarëdo marke që ju dëshironi do të ishte me mirë.
  • Dhe ne fund sigurohuni që të zgjidhni një markë qe gjendët me shumë nëpër dyqanet tona qe shërbimi në të ardhmen të jetë më i leht.

[/box] [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE