SHPËRNDAJE

Sony ka njoftuar se ka rënë në dakord për shitjen e selisë se tyre kryesore në New York për 1.1 miliard $, me një konsorsium kryesuar nga zhvilluesi i pasurive të patundshme The Chetrit Group dhe pritet që kjo të mbyllet në mars 2013.

Pas shlyerjen se borxhit në lidhje me ndërtimin dhe shpenzimet e tjera të transaksionit, Sony tha se pritet të marrë përafërsisht 770 milion të holla neto, të cilat pastaj mund të përdoren për rritjen e ardhshme të kompanisë.

Sipas shefit të ri ekzekutiv Hirai Kazuo, Sony është duke u përqendruar në elektronikë të konsumit në smartphone , tableta dhe lojëra.
Kompania gjithashtu ka vënë ne shitje një nga ndërtesat e saj kryesore në qendër të Tokios në një marrëveshje që mund të rris sa më shumë çmimin e saj deri 1.4 miliard $, kanë thënë disa burime për Reuters. |ameble| [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE