SHPËRNDAJE

Nëse jeni adhurues i smartphone Sony atëherë me siguri keni dëgjuar për Sony Xperia P. Ky smartphone është publikuar në muajin shkurt dhe që atëherë shfrytëzuesit janë të ngazëllyer rreth kësaj ngjarje.

Arsyeja është zbulimi i një teknologjie të re të quajtur Magjia e Bardhë (White Magic) ku problemi kryesor i përdorimit të telefonit është  kur jemi jasht, për arsye të reflektimit të dritës, sidomos gjatë verës. Kjo teknologji e arrin këtë dukshmëri duke përdorur një pikë (pixel) shtesë në formimin e ngjyrave të ekranit (RGB). Pika shtesë e ka ngjyrën e bardhë, gjë që ndikon në ndriçimin dhe dukshmërinë më të mirë të ekranit edhe nën dritën e diellit.

Smartphone Sony Xperia P është i vetëmi brend në treg që ka të implemetuar këtë teknologji. |techgeeze.com| [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE