SHPËRNDAJE

Apple ka konfirmuar se uefaqja e tyre Developer Center ishte sulmuar të enjten nga individ të panjohur dhe mbyllja e përkohshme e uebfaqes ka qenë e nevojshme.

Ata kanë deklaruar se të gjitha informatat personale kanë qenë “të koduara dhe të pa arritshme”, por nuk janë të sigurt nëse ndonjë nga emrat apo email adresat e zhvilluesve të tyre mund të janë marrë. Email-i që kanë dërguar tek zhvilluesit vijon kështu:

Apple Developer Website

Apple Developer Website Update

Last Thursday, an intruder attempted to secure personal information of our registered developers from our developer website. Sensitive personal information was encrypted and cannot be accessed, however, we have not been able to rule out the possibility that some developers’ names, mailing addresses, and/or email addresses may have been accessed. In the spirit of transparency, we want to inform you of the issue. We took the site down immediately on Thursday and have been working around the clock since then.

In order to prevent a security threat like this from happening again, we’re completely overhauling our developer systems, updating our server software, and rebuilding our entire database. We apologize for the significant inconvenience that our downtime has caused you and we expect to have the developer website up again soon.

Përveç kësaj, Apple ka konfirmuar për MacWorld se nuk ka shkeljet të ndonjë informacioni të konsumatorëve (p.sh., iTunes, llogarive AppStore, informata të aplikacioneve). |ameble|

SHPËRNDAJE