SHPËRNDAJE

Një grup i studiuesve ndërkombëtarë janë të vendosur për të krijuar një Super-kompjuter i cili do të simulon trurin e njeriut. Projekti “Human Brain” (HBP) do të financohet nga Komisioni Evropian me shumë prej 16 miliard $ për dhjetë vite të ardhshme.

Qëllimi i projektit “Truri i njeriut” ka për të zbuluar më shumë rreth asaj se si truri i njeriut punon dhe funksionon, si dhe për të ndihmuar zhvillimet teknologjike dhe neurologjike.

Projekti është caktuar të fillojë gjatë këtij viti dhe do të përfshijë më shumë se 200 studiues nga 80 shtete të ndryshme në disiplina të ndryshme.

Për të kuptuar se për çka bëhet fjala, shikoni videon, është shumë interesante. |ameble|

[youtube id=”JqMpGrM5ECo” width=”600″ height=”350″]

[divider top=”0″]

SHPËRNDAJE