SHPËRNDAJE

Martin Cooper Motorola dynatacNë ditët e sotme, pothuajse të gjithë kanë një telefon celular, mund ta kontaktojmë këdo dhe nga kudo gjitashtu të bisedojmë për ndonjë ngjarje në kohë reale.

Thirrja e parë me telefon celular u bë në vitin 1973 dhe sot me datë 3 Prill ka mbushur 40 vjet. Shpikësi i tij, Martin Cooper nga Motorola, ka bërë thirrjen e parë përderisa ishte duke ecur përgjatë rrugës Avenue 6 në qytetin e New York-ut. Ai bisedoj me rivalin të tij Joel Engel.

Në kohën e thirrjes së parë, Cooper ishte duke përdorur telefonin Motorola Dynatac që mundësonte 20 minuta bisedë dhe peshonte 1.136 kg.

Tani, 40 vjet më vonë ne kemi një botë krejt të re, për sa i përket telefonave celular. |ameble|

SHPËRNDAJE