SHPËRNDAJE

Vet titulli tregon të gjitha, që ka të bëj me Top 5-shen e smartphone-ve, Android, iOS, BlackBerry dhe Windows Phone të fundit dhe më të suksesshëm për 2012 dhe fillimin e 2013.

Më poshtë kemi bërë një përmbledhje të karakteristikave të tyre më kryesore, duke përfshirë edhe datën e lansimit si dhe çmimet e tyre të përafërta në treg.

HTC One

 • Sistemi Operativ: Android 4.1.2
 • Madhësia e ekranit: 4.7 inç
 • Procesori: Quad-core 1.7 GHz Krait 300
 • RAM: 2 GB
 • Kamera e pasme: 4 MP UltraPixel
 • Kamera e përparme: 2.1 Megapixel
 • Madhësia e baterisë: 2300 mAh
 • Mundësia për SD Kartel: Jo
 • HDMI: Përmes microUSB MHL adapterit
 • I lansuar në treg: pritet në Mars 2013
 • Çmimi: ~ 650 €

BlackBerry Z10

 • Sistemi Operativ: BlackBerry 10 OS
 • Madhësia e ekranit: 4.2 inç
 • Procesori: Dual-core 1.5 GHz Krait
 • RAM: 2 GB
 • Kamera e pasme: 8 Megapixel
 • Kamera e përparme: 2.0 Megapixel
 • Madhësia e baterisë: 1800 mAh
 • Mundësia për SD Kartel: Po, deri në 64 GB
 • HDMI: Micro HDMI (Type D)
 • I lansuar në treg: Janar 2013
 • Çmimi: ~ 630 €

Nokia Lumia 920

 • Sistemi Operativ: Windows Phone 8
 • Madhësia e ekranit: 4,5 inç
 • Procesori: Dual-core 1.5 GHz Krait
 • RAM: 1 GB
 • Kamera e pasme: 8 Megapixel
 • Kamera e përparme: 1.3 Megapixel
 • Madhësia e baterisë: 2000 mAh
 • Mundësia për SD Kartel: Jo
 • HDMI: Jo
 • I lansuar në treg: Nëntor 2012
 • Çmimi: ~ 620 €

iPhone 5

 • Sistemi Operativ: iOS 6
 • Madhësia e ekranit: 4 inç
 • Procesori: Dual core, 1.2 GHz, ARMv7 ISA
 • RAM: 1 GB
 • Kamera e pasme: 8 Megapixel
 • Kamera e përparme: 1.2 Megapixel
 • Madhësia e baterisë: 1440 mAh
 • Mundësia për SD Kartel: Jo
 • HDMI: Jo
 • I lansuar në treg: Shator 2012
 • Çmimi: ~ 600 €

Samsung Galaxy S3

 • Sistemi Operativ: Android (4.1.2, 4.1.1, 4.0.4)
 • Madhësia e ekranit: 4.8 inç
 • Procesori: Quad core, 1.4 GHz, ARM Cortex-A9
 • RAM: 2 GB
 • Kamera e pasme: 8 Megapixel
 • Kamera e përparme:  1.9 Megapixel
 • Madhësia e baterisë: 2100 mAh
 • Mundësia për SD Kartel: Po, deri në 64 GB
 • HDMI: Përmes microUSB MHL adapterit
 • I lansuar në treg: Maj 2012
 • Çmimi: ~ 420 € |ameble| [divider top=”0″]