SHPËRNDAJE

Toshiba-camera-moduleKamerat e smartphone-ve gjatë viteve të fundit janë përmirësuar dukshëm, aq shumë saqë kanë filluar të zëvendësojnë kamerat tradicionale. Cilësia e imazheve është bërë një nga pikat kryesore të shitjes për disa shitës të smartphone-ve, dhe çdo pajisje e re që vjen, ajo paraqitet me më shumë megapixel dhe sensor të mirë.

Toshiba këtë javë ka njoftuar për industrinë e hollë të sensorëve CMOS të saj për kamera të smartphone-ve dhe tabletëve të gjeneratës së ardhshme.

Sensori i ri është i gjerë vetëm 4.7 mm dhe u mundëson prodhuesve mobil për të përfshirë kamerat me të fundit 13 megapixel duke përdorë një kornizë ultra të hollë.

“Toshiba edhe një herë dëshmon ekspertizën e saj teknike në zhvillimin e këtij moduli ultra të hollë me gjerësi e cila ju mundëson prodhuesve për të krijuar produkte tërheqëse të pajisjeve, që konsumatorët gjithësesi i mirëpresin,” thotë Andrew Burt, zëvendës president në Analog and Imaging Business Unit, System LSI Group në Taec.

Moduli i ri i kamerave nga Toshiba do të jetë në dispozicion për prodhuesit nga muaji Maj. |ameble|

SHPËRNDAJE